Introductiecursus Taijiwuxigong

02 Oct 2017

SNEEK - Voor iedereen uit Fryslân en omstreken. Vanaf maandag 2 oktober (week 40) starten wij met een nieuwe introductiecursus Taijiwuxigong van 10 lessen. De lessen eindigen in week 49.

Elk van de 10 weken telt 4 momenten waarop de les van die week te volgen is. Taijiwuxigong is een energetisch zelfbehandelingssysteem voor meer geestelijke en lichamelijke ‘health en happiness’, dat is ontwikkeld door de Chinese arts Dr. Shen Hongxun. De complete introductiecursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur en wordt verzorgd door Frank Liew-On, opgeleid Buqi therapeut aan het Buqi Instituut van Dr. Hongxun.

Beweging, sport en fitness zijn belangrijk voor lichaam en geest, daar zijn we het allemaal over eens. Echter, niet alle vormen van beweging werken op hetzelfde niveau. Taijiwuxigong is zo bijzonder omdat het niet alléén inwerkt op ons bewegingsapparaat.

Tengevolge van allerlei spanningen die het leven met zich meebrengt, nemen we vaak een verkeerde of zelfs verwrongen lichaamshouding aan. En die houding heeft de tendens zich vast te zetten. Daardoor verliezen we het natuurlijke contact met ons energetisch centrum en de zelfregulerende functie daarvan. Als we leren een goede houding aan te nemen, kunnen we het contact met het energetisch centrum van ons lichaam hervinden.

Vanuit die basishouding zijn er een hele reeks oefeningen, de zogeheten daoyin, die zijn bedoeld om spanningen in de verschillende delen van het lichaam op te heffen. Ziekteverwekkende factoren zoals afvalstoffen en fysieke en emotionele spanningen worden afgevoerd, waardoor je minder ongemakken en pijn ervaart, je versterkt de wervelkolom, je leert steviger staan, zowel lichamelijk als emotioneel en mentaal, je wordt soepeler in bewegingen en geest, je ontwikkelt een beter lichaamsbesef en een toestand van evenwicht en algemeen welbevinden wordt bevorderd.

Verder ontstaat er door regelmatige beoefening een verhoogde geestelijke helderheid en een emotioneel welbevinden. Op maandag 2 oktober, 18.00-19.30u, dinsdag 3 oktober, 19.00-20.30, donderdag 5 oktober 10.00-11.30u en vrijdag 6 oktober 9.15-10.45u kunt u vrijblijvend komen kennismaken. Het aanmeldingsformulier met verdere informatie kunt u hieronder downloaden. Belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt zelf bepalen aan welke les u wekelijks mee wilt doen. 

Download het inschrijfformulier voor de Taijiwuxigong introductiecursus hieronder. Meer informatie over kortingstarieven en aanmelding: tel. 0515-432030 of info@sportclubfenf.nl.